Loading...
ナガハマデザインスタジオのフェイスブックに移動します。 ▶
ナガハマデザインスタジオのTwitterに移動します。 ▶
WORKS
須恵のはなれ / an Annex in SUE / 2015

須恵のはなれ

竣工:2015年

建築面積:60.45m2(18.28坪)

延べ床面積:60.45m2(18.28坪)

種別:戸建て住宅(新築)

構造・規模:木造平屋建て

施工:株式会社飯田工務店

撮影:Nagahama Design Studio

 

100年以上の歴史ある家屋(母屋)の隣に建てる平家(はなれ)。母屋とのつながりを生活の軸に据えたこの離れは、四周を出窓が取り囲み、構造体が一部表しとなっています。家族の成長と生活の変化に対応しやすいシンプルな空間に、安定感のある木の架構の豊かさが、母屋の一部としての位置付けを、より濃く印象付けてくれます。家と住まい手だけでなく、家と家の関係も環境として大切に見据えた住宅です。

 

an Annex in SUE

Completion year:2015

Building area:60.45m2

Total floor area:60.45m2

Sort:residence(newly-built)

Structure:Timber Structure, 1 stories

Construction company:Iida Komuten Inc.

Photo:Nagahama Design Studio

 

This is an annex next to the main wing of the house that has a history of more than 100 years. This annex, it is designed focusing on the connection with the main wing, has the bay windows in every direction and some parts of the structures are exposed. It is simply composed in order to change and correspond flexibly to the life style of the family. Timber structure that has sense of stability and warm impresses that this annex is a part of the main wing. This house is designed considering also the relation between house and house, not only house and family.